Chery rangiran na 1. mesto po izvozu automobila van Kine, sa stopom rasta 28%
  • Chery Group u proteklih godinu dana beleži značajne prodajne rezultate i povećanje globalnog izvoza, sa najvećom stopom rasta koji ga svrstavaju na 1.mesto po izvozu putničkih vozila van Kine
  • Tiggo 7 PRO zauzima glavni udeo u ukupnoj prodaji kompanije

Osvrćući se na globalno automobilsko tržište u 2022. godini, Chery je pokazao stabilne i rastuće performanse dok se suočavao sa mnogim izazovima. Na 25. godišnjicu svog osnivanja Chery je napravio veliki iskorak značajnim povećanjem stope rasta i izvoza automobila.

Prema podacima koje je objavila Kineska asocijacija proizvođača automobila među 10 najvećih proizvođača u 2022. godini, Chery Group je zauzeo drugo mesto u industriji sa stopom rasta 28.2%, čime je znatno premašio prosečnu stopu rasta industrije. Godišnji izvoz kineskih automobila je iznosio 3.111 miliona vozila, od čega je Chery Group izvezao 452,000 vozila, zauzimajući prvo mesto po izvozu putničkih automobila iz Kine. Svako sedmo vozilo koje je Kina izvezla 2022. je bilo Chery.

Kineski automobil danas brzo postaje novi izbor za korisnike širom sveta, poput mobilnih telefona ili kućnih aparata proizvedenih u Kini. 2022. godine Chery Group je izvezao više od 450,000 vozila, što predstavlja povećanje od 68% u odnosu na prethodnu godinu. Na svakih 70 sekundi u proseku, jedno “Chery-made” vozilo se isporuči inostranim kupcima.

Kompanija se istovremeno posvetila tome da inostranim kupcima obezbedi najbolje proizvode i usluge. Kao predstavnici vrhunskih proizvoda serije FX, TIGGO 7 i TIGGO 8 su osvojile poverenje i naklonost inostranih kupaca.

TIGGO 7 PRO neprestano zauzima glavni udeo u ukupnoj prodaji kompanije Chery. To nije samo najbolji model po prodaji u Čileu, Brazilu i Južnoj Africi, već automobil koji je za najkraće vreme dostigao vrhunski obim prodaje u tržišnom segmentu nekih zemalja Bliskog Istoka. Osvojio je brojne nagrade koje su pokazatelj uspeha modela koji je Chery odveo na svetsko tržište.   

Kao urbani luksuzni SUV automobil koji je osvojio naklonost mlade gradske elite, TIGGO 7 PRO je dostigao vrhunsku prodaju zahvaljujući svojoj tehnološki bogatoj konfiguraciji koja mu omogućava da bude predvodnik u segmentu. 

Kao vrhunski proizvod, TIGGO 8 PRO pokazuje svoj identitet vodećeg modela u konfiguraciji inteligentne tehnologije. Konkretno, opremljen je sa 12 ADAS funkcija koje omogućavaju vožnju po svim vremenskim uslovima i grade svestrani inteligentni bezbednosni sistem za korisnike.

Kao prva zvezda serije Chery proizvoda sa najmodernijom tehnologijom, CHERY FX je globalno posvećen potrebama mladih vozača koji postavljaju trendove. Izdvaja se vrhunskim dizajnom i dinamičnim izgledom koji osvoja naklonost svetskih trendsetera, impresivnim iskustvom inteligentne vožnje, inteligentnom tehnologijom, visokim kvalitetom koji garantuje bezbednost sa pet zvezdica.

Na osnovu potpuno novog dizajnerskog jezika „Umetnost u pokretu“, CHERY FX usvaja prednju masku bez ivica, koja predstavlja prirodu mladih da pomeraju granice i teže slobodi. Sa LED dinamičkim oštrim farovima sa obe strane, promena svetla i senke stvara naučno-fantastičnu atmosferu. Oštre linije poput „oštrice svetlosti“ stvaraju jak osećaj snage i pokreta. Osim toga, sa spuštenim krovom, sportskim zadnjim delom vozila i sportskim alu naplatcima od 18 inča, sportski stil CHERY FX-a je u skladu sa najbitnijim estetskim očekivanjima mladih trendsetera.

U inteligentnoj kabini CHERY FX, korisnik može da kontroliše precizno izvršavanje različitih funkcija vozila preko Cerence ASR sistema, čime se ostvaruje pogodna i brza kontrola multimedije i klima uređaja. Osim toga, CHERY FX ima funkcije daljinskog otključavanja i pokretanja vozila.

U procesu globalizacije Chery se pridržava dva principa. Prvi je da podeli plodove saradnje sa prekookeanskim zemljama i partnerima, kao i da bude dobro prihvaćen partner. Drugi princip je integracija u globalni lanac automobilske industrije, promovišući lokalizaciju, u smislu integracije u lokalno korporativno okruženje kao lokalni brend, što zajednički doprinosi ekonomskom i društvenom razvoju zemalja na inostranim tržištima. 

U 2023. sa strateškim opredeljenjem težnje napretku na stabilan način, Chery Group će nastojati da dostigne veći skok u obimu prodaje, tržišnom udelu i drugim pokazateljima uspeha u odnosu na 2022, uz “ubrzanje” koje daleko premašuje prosečnu stopu industrijskog rasta. Takođe se ubrzava i tempo da Chery Group postane kompanija svetske klase.  

www.cheryauto.rs koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, integracije s društvenim mrežama. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.