Automobilski brend Chery predstavljen srpskom tržištu
  • Grand Automotive LLP je nedavnim potpisivanjem distributerskog ugovora sa Chery Automobile Co. Ltd. postao zvanični distributer Chery vozila za Srbiju i nekoliko zemalja regiona.
  • Grand Motors doo, kompanija sa dugom tradicijom na domaćem automobilskom tržištu, deo grupacije Grand Automotive LLP, zvaničan je distributer Chery za Srbiju
  • Modeli FX, Tiggo 7 Pro i Tiggo 8 Pro premijerno su predstavljeni domaćoj javnosti na Međunarodnom sajmu automobila
  • Novi modeli su veoma konkurentni kvalitetom i dostupnošću vozila
     

24. mart 2023. - Kompanija Grand Automotive LLP potpisala je nedavno distributerski ugovor sa Chery Automobile Co.Ltd. i time postala distributer brenda Chery za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Albaniju, Bosnu i Hercegovinu. Utvrđeni su strateški planovi za nastup brenda i utvrđeni ciljevi koje je postavila kompanija Chery Automobile.

Nakon potpisivanja ugovora usledilo je prvo predstavljanje novih Chery modela na Medjunarodnom sajmu automobila u Beogradu.

Rukovodstvo Chery Automotivea ocenilo je da je povoljan trenutak da se brend pozicionira na evropskom tržištu odlukom da se brend lansira sa modelima benzinskih motora uprkos ekspanziji električnih vozila. Modeli FX, Tiggo 7 Pro i Tiggo 8 Pro namenjeni su budućim vlasnicima koji cene kvalitetna, pouzdana i bezbedna vozila.

Konferenciju za medije na Međunarodnom sajmu automobila otvorio je gospodin Thomas Schmid, COO Grand Automotive LLP, članice Taavura grupe, predstavljajući razvojne planove grupacije koji se odnose na Chery u Srbiji i zemljama regiona za koje je grupacija dobila zastupstvo.

„Veliko mi je zadovoljstvo što će tržište Srbije i regiona biti bogatije za jedan od najbolje pozicioniranih kineskih brendova Chery. Nesumnjivo je da danas automobilsko tržište prolazi kroz velike promene i industrija se nalazi u najizazovnijem periodu, ali to je za nas dodatni podsticaj da Chery gradimo od početka sa ciljem da postane jedan od najtraženijih i najzastupljenijih brendova u Srbiji u kojoj brend zastupa kompanija Grand Motors“, rekao je gospodin Schmid.

Pored kvaliteta vozila i pomenutog uspeha brenda Chery na globalnom tržištu, jedan od važnijih faktora koji brend izdvaja od konkurenata je svakako dostupnost za kupce i kraće vreme isporuke vozila, što je svakako jedan od bitnih argumenata za kupce koji se odluče za kupovinu novog automobila, pored jednog od najdužih garantnih perioda na tržištu u trajanju 7 godina.

Chery Automobile je osnovan 1997. godine, dok je izvoz vozila počeo 2001. godine i od tada je kompanija stekla epitet najvećeg izvoznika automobila iz Kine. Za tako kratko vreme brend je uspeo da osvoji značajan udeo na tržištu u regionu Azije i Južne Amerike.

O Chery modelima

FX je moderan porodični krosover u C segmentu, dugačak 4,4 m i širok 1,83 m, visok 1,58 m sa međuosovinskim rastojanjem od 2,63 m, zapremine prtljažnika od 378 l.

Tiggo 7-Pro, porodični SUV koji se oslanja na međuosovinsko rastojanje od 2,67 m i dugačak je 4,5 m, širok 1,84 m, visok 1,7 m i ima zapreminu prtljažnika od 475 l.

Tiggo 8 Pro je izvanredan SUV sa tri reda sedišta, za sedam putnika i međuosovinskim rastojanjem od 2,71 m, ukupne dužine 4,72 m, širine 1,84 m, visine 1,7 m i gepeka od 193 l iza treći red.

Modeli Chery PRO serije opremljeni su najnovijom Chery tehnologijom. Poseduju karakteristična svojstva PRO modela koja ih izdvajaju po posebnosti i jedinstvenosti. Spolja pružaju moderan dizajn i dinamičan izgled, dok je unutrašnjost izrađena od kvalitetnih materijala koji pružaj osećaj udobnosti i sigurnosti.

Lansiranjem modela FX, Tiggo 7 Pro i Tiggo 8 Pro, Chery je usmeren na zadovoljstvo budućih vlasnika koji vrednuju moderan dizajn, kvalitet, pouzdanost i bezbednost vozila koja prati sedmogodišnja fabrička garancija.

www.cheryauto.rs koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, integracije s društvenim mrežama. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.